Angheli werd geboren in wijngaarden op het landgoed Contessa Entellina in Casale Bianco, in het hart van het zuidwesten van Sicilië.
Het wordt geproduceerd met Merlot en Cabernet Sauvignon druiven, met de hand geoogst tussen augustus en september. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks met maceratie op de huid bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° C gedurende ongeveer 12 dagen. Na malolactische gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse eiken barriques en tonneaux en nog 24 maanden op fles.
Het heeft een zeer intense robijnrode kleur. De neus opent met elegante noten van balsamico en rood fruit, verrijkt met hints van violet en zoete tabak. In de mond is het goed gestructureerd, zacht en fruitig, met fluweelzachte tannines.
Perfect bij gebakken en gestoofd rood vlees, ideaal in combinatie met wild.
Eigenschappen
- 991058
- Donnafugata
- Wijn
- Donnafugata
- Italië
- Sicilia
- DOC Sicilia
- Rood
- Merlot, cabernet sauvignon
- Duurzaam
- 0,750