La Calera is een oude wijngaard uit 1942, op 950 meter boven de zeespiegel. Hier in dit gebergte van Jumilla (Murcia/Albacete), is de druifluis nooit echt kunnen doorbreken. De monastrell-ranken (de tweeling van mourvèdre) zijn niet geënt, ze staan op originele Europese Vitis vinifera onderstammen, terwijl bijna alle wijngaarden in Europa op Phylloxera-resistente Amerikaanse onderstammen staan.
Deze wijngaard was gedurende 25 jaar verwaarloosd, tot Juan-José, de huidige wijnmaker, in 2013 deze verlaten wijngaard ontdekte en plant per plant als baby's pamperde tot deze terug tot leven kwam.
In 2017 volgde de eerste oogst van dit nieuwe project. De wijngaard is 1,67 ha groot, er wordt maximum 1500 L wijn uit geproduceerd.
Met de hand geselecteerd en geoogst. Maceratie voor de gisting. Lange gistingsperiode met natuurlijke, plaatselijke gisten. Ongefilterde wijn die Bio-dynamisch en Vegan geproduceerd wordt in dit ideale mediterrane klimaat.
Eigenschappen
- 991516
- Bodega Cerron
- Wijn
- Bodega Cerron
- Spanje
- Murcia
- DO Jumilla
- Rood
- Monastrell
- Biodynamisch
- 0,750