Las Pedreras Viñedos y Vinos is een opwindend nieuw project in de Sierra de Gredos, de bergketen en het wijngebied ten westen van Madrid, waar oude Garnacha-wijnstokken op grote hoogte de meest perfect uitgebalanceerde wijnen op basis van grenache ter wereld opleveren. Las Pedreras is een samenwerking tussen Bárbara Requejo Frutos, een begaafde jonge wijnmaker oorspronkelijk uit Ribera del Duero, en Guzmán Sánchez de la Parra, een inwoner van het prachtige bergdorp Villanueva de Avila, waar zijn familie (bakkers van beroep) wijngaarden heeft en Guzman zelf de chef-eigenaar is van het meest ambitieuze restaurant in de regio, La Querencia.
Het echtpaar noemde Las Pedreras naar de berg PicoLas Pedreras in Villanueva de Ávila, die deel uitmaakt van het eigenlijke Sierra deGredos-gebergte, waar oude wijnstokken van Grenache groeien op rotsachtige en zanderige granietbodems van verschillende samenstellingen en kleuren. Zowel Bárbara als Guzmán maakten wijn voordat ze hun krachten bundelden: Bárbara werkte bij Château Haut-Brion in Bordeaux, Pierre Peters in Champagne, Peay Vineyards aan de kust van Sonoma en Quartz Reef in Nieuw-Zeeland voordat ze landde bij de wijnmakerij Soto-Manrique in Gredos, waar ze werkte als technisch directeur en een breed scala aan Garnacha's uit de diverse terroirs van het dorp Cebreros met uiterste precisie en helderheid interpreteerde. Guzmán is chef-kok van opleiding en heeft gewerkt bij El Almacén in Ávila en Zalacaínin Madrid voordat hij terugkeerde naar Villanueva, waar hij
opende La Querencia en maakte wijn van de wijngaarden van zijn familie.
In 2020 werkten ze samen aan de eerste jaargang van Las Pedreras, met duizelingwekkende resultaten: twee rode wijnen, een rosé en een mousserende rosé, allemaal gemaakt van Garnacha, en die allemaal zinderen met dezelfde intensiteit en heldere, futuristische visie die de wijnmakers zelf uitstralen. Ze bewerken 3,2 hectare wijnstokken biologisch en doordacht, waarbij ze een complex scala aan hoogtes, oriëntaties en terroirs in Villanuevade Avila en de naburige dorpen Navaltalgordo en Burgohondo ontleden tot een heerlijke dorps-/regionale wijn (Los Arroyuelos Garnacha), een enkele paraje-wijn (Las Ánimas Garnacha) en een complexe, steenachtige rosé (Arquitón). Daarnaast planten ze een hectare wijnstokken aan op een perceel van land op meer dan 1200 meter hoogte in het dorp Navarrevisca, met uitzicht op de hele zone. Hun bijzondere kracht als team wordt duidelijk gevormd door Guzmáns sterke ondernemersvisie en Barbara's talent om te mengen (iets wat ze dankt aan haar tijd bij Haut-Brion en Pierre Peters). Hoewel de productie klein is, is Las Pedreras indrukwekkend in omvang en combineert het Garnacha-wijnstokken uit het verleden en de toekomst tot levendige, leeftijdswaardige en radicale wijnen. Een gloednieuwe kant van Gredos om je aan te vergapen en van te genieten!
Het echtpaar noemde Las Pedreras naar de berg PicoLas Pedreras in Villanueva de Ávila, die deel uitmaakt van het eigenlijke Sierra deGredos-gebergte, waar oude wijnstokken van Grenache groeien op rotsachtige en zanderige granietbodems van verschillende samenstellingen en kleuren. Zowel Bárbara als Guzmán maakten wijn voordat ze hun krachten bundelden: Bárbara werkte bij Château Haut-Brion in Bordeaux, Pierre Peters in Champagne, Peay Vineyards aan de kust van Sonoma en Quartz Reef in Nieuw-Zeeland voordat ze landde bij de wijnmakerij Soto-Manrique in Gredos, waar ze werkte als technisch directeur en een breed scala aan Garnacha's uit de diverse terroirs van het dorp Cebreros met uiterste precisie en helderheid interpreteerde. Guzmán is chef-kok van opleiding en heeft gewerkt bij El Almacén in Ávila en Zalacaínin Madrid voordat hij terugkeerde naar Villanueva, waar hij
opende La Querencia en maakte wijn van de wijngaarden van zijn familie.
In 2020 werkten ze samen aan de eerste jaargang van Las Pedreras, met duizelingwekkende resultaten: twee rode wijnen, een rosé en een mousserende rosé, allemaal gemaakt van Garnacha, en die allemaal zinderen met dezelfde intensiteit en heldere, futuristische visie die de wijnmakers zelf uitstralen. Ze bewerken 3,2 hectare wijnstokken biologisch en doordacht, waarbij ze een complex scala aan hoogtes, oriëntaties en terroirs in Villanuevade Avila en de naburige dorpen Navaltalgordo en Burgohondo ontleden tot een heerlijke dorps-/regionale wijn (Los Arroyuelos Garnacha), een enkele paraje-wijn (Las Ánimas Garnacha) en een complexe, steenachtige rosé (Arquitón). Daarnaast planten ze een hectare wijnstokken aan op een perceel van land op meer dan 1200 meter hoogte in het dorp Navarrevisca, met uitzicht op de hele zone. Hun bijzondere kracht als team wordt duidelijk gevormd door Guzmáns sterke ondernemersvisie en Barbara's talent om te mengen (iets wat ze dankt aan haar tijd bij Haut-Brion en Pierre Peters). Hoewel de productie klein is, is Las Pedreras indrukwekkend in omvang en combineert het Garnacha-wijnstokken uit het verleden en de toekomst tot levendige, leeftijdswaardige en radicale wijnen. Een gloednieuwe kant van Gredos om je aan te vergapen en van te genieten!
Toon meer
Eigenschappen
- 240063
- Las Pedreras
- Wijn
- Las Pedreras
- Spanje
- Castilla Y Leon
- DO Cebreros
- Rood
- Grenache
- Biologisch
- 0,750
- 2-5 Jaar