Traistenal ligt ten westen van Wenen. Een boeiende wijnregio die bekend staat om zijn sterk kalkhoudende bodem. Dit alles maakt de regio een top locatie voor de aanplant van Grüner Veltliner, Riesling en Pinot Noir. Markus Huber bezit zo’n 25 ha wijngaard op de beste locaties in het Traisental en is inmiddels onderdeel van de eredivisie van Oostenrijk. Met zijn wijnen wint hij awards op internationaal niveau en behoort daarmee tot de top van de Oostenrijkse wijnbouwers. Alle wijnen zijn Bio en Vegan gecertificeerd. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden, gelegen op oostelijk gerichte hellingen in Nüssdorf ob der Traisen en bekend om hun kalkhoudende bodem. De fermentatie verloopt in 3000 liter houten vaten. Nadien volgt rijping gedurende 12 maanden in Bourgondische vaten van 500 liter. Subtiele geur van rode bessen, frambozencompote, tijm, viooltjes en een hint vanille. Bijzonder rijke maar zachte wijn met impressies van toasting en gerookte ham in de finale.
Toon meer
Eigenschappen
- 991082
- Markus Huber
- Wijn
- Markus Huber
- Oostenrijk
- Niederosterreich
- Niederosterreich
- Rood
- Pinot noir
- Biologisch
- 0,750