Na het handmatig plukken van de druiven op de steile heuvels, worden ze geperst en vervolgens fermenteert het sap in Franse eikenhouten vaten, waarbij de temperatuur rond de 26°C wordt gehouden. Na 20-25 dagen wordt de wijn overgeheveld naar stalen tanks om te klaren, waarna het rijpingsproces doorgaat in barriques. De wijn rijpt vervolgens gedurende 12 maanden in kleine Franse eikenhouten vaten, wat resulteert in een verfijning van de finesse en elegantie van de pinot noir, zonder zijn unieke karakter te verliezen.
De pinot nero heeft een levendige en schitterende robijnrode kleur, met een krachtige en toch zachte smaak. Hij sluit af met tonen van framboos en rode bes. Deze verfijnde maar complexe Pinot Nero kan puur gedronken worden, maar past ook uitstekend bij rood vlees, gevogelte, gebraad, gestoofd vlees, stoofschotels, wild en oude kazen.
Maso Cantanghel is een kleine maar belangrijke wijnproducent in Trentino. De ligging op middelhoge heuvels (ongeveer 460 meter boven zeeniveau), de eigenschappen van het terrein en de zonblootstelling, samen met een optimaal microklimaat, vormen natuurlijke elementen die de ontwikkeling van hoogwaardige wijn mogelijk maken. Dit wordt versterkt door een doordachte wijnbouwtechniek, de indeling van het land, de selectie van druivenrassen en onderstammen, de snoeimethoden en een zorgvuldige vinificatietechniek. Op dit moment beslaat Maso Cantanghel ongeveer 6 hectare aan wijngaarden.
Eigenschappen
- 000304
- Maso Cantanghel
- Wijn
- Maso Cantanghel
- Italië
- Trentino Alto Adige
- DOC Trentino
- Rood
- Pinot noir
- Biologisch
- 0,750